Erop uit!

Ontspanning voor iedereen.
De omgeving van Opperdoes is erg veelzijdig. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor een fiets-, vaar- of wandeltocht. Het is daardoor een geweldige plek om te ontspannen.

’t Skoôtje ligt 5 minuten fietsen van Medemblik en Twisk. Medemblik is een prachtig historisch stadje. De sfeer in de haven is altijd gezellig en het is er goed toeven.  Met het IJsselmeer als achtertuin is het een paradijs voor watersporters.

Twisk is net als Opperdoes een authentiek West-Fries dorp, waar prachtige stolpboerderijen de dorpsstraat sieren. De bruggetjes over de sloten en de majestueuze bomenrijen aan de eeuwenoude klinkerstraten maken het een lust voor het oog.

Vanaf het Oosteinde is het mogelijk een vaartocht te maken door de poldersloten en vaarten tot in het centrum van Medemblik of Enkhuizen.

Ontdek West-Friesland. 
Medemblik, Enkhuizen en Hoorn met ieder een  historisch 17e eeuws hart en schilderachtige havens, ademen de sfeer van Hollands glorie. Ga eens lekker zitten op een terras of verwen jezelf met een heerlijke lunch of diner.

Vanuit Medemblik rijdt in het zomerseizoen dagelijks de stoomtram naar Hoorn. Witte stoomwolken uitbrakend puft dit historische erfgoed al slingerend door het West-Friese landschap.

Het vaderlandse erfgoed is ook te bewonderen in het Zuiderzee museum in Enkhuizen, of dichterbij in Medemblik, het stoommuseum of het bakkerijmuseum. Hier kunt u zien hoe vroeger de skoôtjes werden gebakken in ieder West-Friese bakkerij..

Fietsen of wandelen.
Mooie fietstochten in West-Friesland vanuit Opperdoes kunt u vinden op www.fietsnetwerk.nl . De fietsen kunnen uiteraard worden opgeladen en gestald in een afgesloten ruimte.

In het gastenverblijf liggen een aantal leuke wandelroutes, die we voor de liefhebbers hebben uitgestippeld. Lekker uitwaaien door de polder, genieten van de Hollandse luchten of een sfeervol ommetje door van de havens van Medemblik.

Natuurgebied De Skoôt.
Onze B&B ’t Skoôtje ligt op een steenworp afstand van grote broer De Skoôt. Deze waterberging is een stapsteen in het Natuur Netwerk Nederland en onderdeel van een traject natuurgebieden tussen het IJsselmeer en de Noordzee. 

Vogels spotten.
Neem je kijker of camera mee, want het is een idyllisch watergebied tussen weilanden en struweel. Een mooi gebied om vogels te spotten, zoal de watersnip, kleine karekiet, bergeend en de grutto.

Reserveren bij bed en breakfast B&B 't Skoôtje in Opperdoes