’t Skoôtje

Welkom bij B&B ’t Skoôtje.
In onze bed and breakfast in Opperdoes zullen wij u gastvrij onthalen. Opperdoes is een pareltje in West-Friesland. Alles ademt de sfeer van deze streek. Nostalgische straatjes en sloten, stolpboerderijen en bruggetjes, waardoor u echt tot rust komt.

B&B ’t Skoôtje is vlakbij Medemblik en het IJsselmeer. Ook Hoorn, Enkhuizen en het Noordzeestrand zijn makkelijk te bereiken.

Bereikbaarheid.
Onze B&B in Opperdoes is met het openbaar vervoer goed te bereiken met een directe busverbinding vanuit Hoorn. Opperdoes ligt 5 min. rijden vanaf de A7.

Opperdoezer Ronde.
Binnen een straal van 1 km rond de kerk naast de B&B, wordt de Opperdoezer Ronde geteeld. Dit aardappeltje met BOB-status is een delicatesse, wat op het menu van menig chef staat, bijvoorbeeld in de restaurants aan de haven van Medemblik.

Meer streekproducten.
In West-Friesland worden veel streekproducten direct van het land via verkoopstalletjes langs de weg aangeboden. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van onze streek, met andere woorden: geniet ervan.

Betekenis:
Een skoôtje is een oud West-Fries bakkerijproduct van 250 gram bestaande uit 10 stukjes witbrood. Dit breekbrood werd gebakken voor speciale gelegenheden in het voorjaar, welke met boter en stroop werd gegeten. Het is de voorloper van ons witte kadetje.

Een andere betekenis van een skoôt, is een touw om het zeil van een veldschuit vast te zetten en zo koers te houden. Daarnaast staat een skoôt voor warmte en geborgenheid. U kunt erop rekenen dat wij  ons uiterste best doen om de naam van B&B ’t Skoôtje terug te laten komen tijdens uw verblijf. De witte kadetjes zullen natuurlijk niet ontbreken bij het ontbijt.

Natuurgebied De Skoôt.
Dit natuurgebied en waterberging is een stapsteen in het Natuur Netwerk Nederland en onderdeel van een traject natuurgebieden tussen het IJsselmeer en de Noordzee.  

Neem je kijker of camera mee, want het is een idyllisch waterrijk moerasgebied tussen de West-Friese omringdijk en de tuinbouwakkers met struweel. Een mooi gebied om vogels te spotten, onder andere de watersnip, kleine karekiet, bergeend en de grutto.